Instructiuni autori

Revista de Fizică Medicală este publicata sub egida Colegiului Fizicienilor Medicali din Romania. Acest Ghid urmareste in general "Uniform Requirements for Manuscripts Submitted to Biomedical Journals". Documentul complet apare la http://www.icmje.org

Limba de editare a revistei: Romana (abstrat in lb. Engleza)

Revista asigura o calitate deosebita din punct de vedere grafic, precum si al continutului stiintific, prin existenta unui proces impartial de selectie, evaluare si corectura a articolelor (double blind peer-review). Pentru publicarea de articole in Revista de Fizică Medicală nu se percepe taxa.

Articolul/manuscrisul se va trimite prin e-mail la cei doi redactori șef editorial
✓ Dorina-Emilia CREANGĂ – E-mail: [email protected]
✓ Loredana-Gabriela MARCU – E-mail: [email protected]
conform Ghidului Autori Revista si va fi acceptat sau respins de la publicare in urma revizuirii de catre comitetul stiintific editorial conform Procedurii de Revizuire a Articolelor

Articolele se trimit la redactie in format Microsoft Word sau OpenOffice prin e-mail (la cei doi redactori șef editorial sau pe adresa [email protected]), specificandu-se in campul Subject numele revistei (Revista Fizică Medicală). Atentie! Textul va fi scris obligatoriu cu diacritice. Prelucrarile foto profesionale, scanarile, refacerea graficelor - daca este cazul - revin in sarcina redactiei.
Manuscrisul (articolul) va fi inregistrat imediat, iar numarul de inregistrare va fi comunicat in timpul cel mai scurt autorilor prin e-mail.

Nota: Este obligatoriu ca autorii sa trimita adresa de e-mail de corespondenta si numarul de telefon la care pot fi contactati.
Dupa primirea manuscrisului, autorul corespondent va primi un scurt e-mail de confirmare de primire, in care se mentioneaza numarul de inregistrare, data primirii manuscrisului si faptul ca manuscrisul a fost inaintat editorului de subiect (acel membru al Consiliului Editorial cu specialitatea respectiva). Redactorii-sefi repartizeaza manuscrisul editorilor de subiect.

Prezentarea unui manuscris poartă cu ea asigurare autorului care nu a fost incalcarea drepturilor de autor sau publicate în altă parte (cu excepția sub forma unui rezumat sau ca parte a unui curs publicat, comentariu, sau teză); că aceasta nu este luată în considerare pentru publicare în altă parte; că publicarea a fost aprobat de către toți co-autori, dacă este cazul, și nu va fi publicat într-o altă revistă. 

Articolele publicate in revista reflecta opinia semnatarului, care nu coincide neaparat cu cea a redactiei. Autorul este singurul responsabil pentru corectitudinea celor scrise.

Copyright articoleSe consideră că manuscrisele primite la redacția revistei sunt adresate în submisie exclusivă acesteia, că devin proprietatea sa, că nu au mai fost publicate anterior și că informațiile din manuscris au fost acceptate de toți autorii, aceștia fiind de acord cu analiza datelor și cu toate concluziile manuscrisului. Drepturile de autor intră în proprietatea editurii/revistei. Toți autori vor trimite celor doi redactori șef editorial formularul completat privind cedare transfer drepturi de autor

Open Access: Preluarea, adaptarea și republicarea articolelor se poate face liber, cu respectarea Protocolului Open Access: Lucrările pot fi preluate și adaptate în mod liber, cu condiția menționării/citării sursei și a specificării eventualelor modificări.

Afirmațiile facute în articole sunt responsabilitatea exclusivă a autorilor.

Procedurile aplicate articolelor care urmeaza a fi publicate in revista respecta cerintele privind manuscrisele trimise revistelor de biomedicale (Uniform Requirements for Manuscripts Submitted to Biomedical Journals: Writing and Editing for Biomedical Publication), publicate de International Committee of Medical Journal Editors si disponibile online la www.icmje.org.

Toate materialele trebuie trimise in format electronic la cei doi redactori șef editorial sau la adresa de e-mail [email protected]. Va rugam includeti numarul de telefon al autorului corespondent (acel membru al colectivului de autori ce va purta intreaga corespondenta cu revista). Scrisoarea de intentie ce insoteste articolul trebuie sa defineasca limpede semnificatia si caracterul unic al temei lucrarii, din punctul de vedere al autorului.

Conflictul de interese: In momentul in care autorii trimit un manuscris, fie ca acesta este articol sau scrisoare, au raspunderea de a dezvalui relatiile personale sau financiare care pot influenta continutul lucrarii respective. In scopul evitarii ambiguitatii, autorii trebuie sa declare explicit daca se afla sau nu intr-un conflict de interese. Autorii vor proceda la exprimarea conflictului de interese pe pagina special destinata care urmeaza imediat dupa pagina de titlu, oferind detalii suplimentare, in cazul in care sunt necesare, intr-o scrisoare care insoteste manuscrisul.

Nota: Tocmai pentru ca exista frecvente confuzii cu privire la aceasta tema, editura face precizarea ca existenta unui conflict de interese NU invalideaza publicarea si aparitia unui articol! Existenta unui eventual sau potential conflict de interese trebuie doar specificat in scrisoarea ce insoteste manuscrisul.

Autorii pot furniza numele si adresele expertilor din alte centre de fizica medicala ce ar putea oferi o evaluare obiectiva si bine argumentata a lucrarii. De asemenea, pot fi nominalizate acele persoane care, din punctul de vedere al autorului, nu s-ar putea achita nepartinitor de aceasta sarcina (contraindicati pentru peer-review). O contraindicatie data de autor va fi obligatoriu onorata de editura, conform uzantelor internationale.